L’economia espanyola registra el pitjor creixement en quatre anys: La inflació esperada per al desembre també experimenta una frenada. #AraCat #Noticias #Economia @CatSeguros #CatSegurosNoticias


pibespañol20190103


LA NOTICIA (Enlace al artículo original).

L’economia espanyola frena el seu creixement el tercer trimestre del 2018. El producte interior brut (PIB) d’Espanya va continuar augmentant, concretament un 2,4% respecte al mateix període de l’any passat, però és la pitjor dada de creixement dels últims quatre anys. En comparació amb el trimestre anterior, l’economia espanyola va créixer un 0,6%, una xifra similar a la del segon trimestre en comparació amb el primer, segons dades publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’alentiment es deu a la menor contribució a l’economia de la demanda interna, que va contribuir un 2,8% al creixement del PIB, tres dècimes menys que al segon trimestre. No obstant, la demanda exterior va tenir una aportació negativa del -0,4%, dues dècimes superior al segon trimestre.

Quan es desglossa, la frenada de la demanda es deu a un menor creixement de la inversió, que va augmentar un 5,6%, 1,7 punts menys que el trimestre anterior. En tots els camps de la inversió es registra un alentiment, però on és més destacat és en la inversió en maquinària i béns d’equipament, que va passar d’un 10,3% a un 7,2% aquest trimestre, una reducció de 3,1 punts percentuals. La inversió en actius fixos materials i la inversió en béns immobles també van experimentar creixements inferiors, amb reduccions d’1,7 i 0,6 punts, respectivament, fins al 6,1% i el 5,5%.

El consum, en canvi, es va mantenir en xifres similars al període anterior. El consum final va augmentar un 2,1%, la mateixa taxa que el segon quart d’any. El consum de les llars va caure lleugerament –una dècima–, fins al 2,1%, el mateix nivell de creixement que el consum de les administracions públiques, que ja havien registrat aquesta xifra el segon trimestre.

Les exportacions de béns i serveis van continuar amb creixements positius d’un 1,3%, un punt menys que al segon trimestre. La despesa de no residents va passar a ser negativa, d’un -0,4%, en comparació amb l’1,8% positiu del segon trimestre de l’any.

Pel que fa a l’oferta, la construcció va presentar el millor ritme de creixement, amb una aportació al PIB espanyol que va augmentar un 7,1%, tres dècimes més que el segon trimestre, mentre que els serveis també van continuar accelerant-se, concretament dues dècimes, fins a registrar un increment intertrimestral del 2,6%. En canvi, el sector industrial va patir una desacceleració de vuit dècimes i va augmentar un 1,2%. L’alentiment va ser especialment acusat en el sector manufacturer, que va passar d’augmentar un 2,5% a fer-ho un 1% en un trimestre.

La inflació també s’alenteix

L’INE també ha publicat les dades esperades d’inflació per a aquest mes de desembre. L’índex de preus al consum anticipat (IPCA) també experimentarà una desacceleració i creixerà aquest mes un 1,2% anual, cinc dècimes menys que el mes anterior. Justament en comparació amb el novembre, la inflació caurà un 0,4%. Els resultats definitius es publicaran al gener.


LA FUENTE y su comentario.

Santiago Niño (@sninobecerra) twitteó a las 10:41 a. m. on sáb., dic. 29, 2018:
Es que … sustentar el crecimiento en una competitividad basada en la precariedad laboral, en el consumo financiado con deuda y con desahorro, en bonos públicos y privados comprados por el BCE, … llega hasta donde llega.https://t.co/8PWmZAcF6b
(https://twitter.com/sninobecerra/status/1078949138463670272?s=03)


EL COMENTARIO de @CatSeguros By ©® LNC

CATALÁN:

Podem mirar milers de raonaments, com es fa a aquest article.

Però, hi ha uns indicadors bàsics que, podriem dir, utilitzaven els nostre avis:

“Estimat net meu, quan vegis que els lloguers mitjans dels pissos dignes son molt propers al sou mínim professional legal, això vol dir que una de ben grossa s’apropa”.

Be, sempre he pensat que un gran error de les societats actuals és no fer càs de l’experiència dels nostres avis.

Poder (no ho crec) no tinguin raó, però:  troven normal vostés que els lloguers habituals siguin tant a prop del sou minim professional? No deien el gran “gurús” i economistes que no huriem de dedicar més del 30% del sou a la vivenda?

Francament: les meves respostes a aquestes dos preguntes son “NO” i “SÍ” respectivament.

CASTELLANO:

Podemos mirar miles de razonamientos, como se hace en este artículo.

Pero, hay unos indicadores básicos que, podríamos decir, utilizaban nuestros abuelos:

“Querido nieto mío, cuando veas que los alquileres de los pisos dignos están muy cerca de los sueldos mínimos profesionales legales, es sinónimo de que una de bien gorda se esta aproximando”.

Bien, siempre he pensado que un gran error de las sociedades actuales es noo hacer caso de la experiencia de nuestros abuelos.

Quizás (no lo creo) no tengan razón, pero: ¿Ustedes encuentran normal que los alquileres habituales estén tan cerca del sueldo mínimo profesional? ¿No decían los grandes “gurús” y economistas que no deberíamos dedicar más del 30% del sueldo a la vivienda?

Francamente: mis respuestas a estas dos preguntas son “NO” y “SÍ”, respectivamente.


EL CONSEJO de @CatSeguros.

Si consideras que estás a tiempo, solicítanos tu estudio de acuerdo a tus necesidades para blindar tu futuro, pulsando sobre alguno de estos iconos:

IconoCatSeguros201808Agosto_05_Ahorros2  IconoCatSeguros201808Agosto_18PlanesPensionesPpas2


 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s